Bringebærkake
Det finnes mange variasjoner av bringebærkake, men denne liker jeg spesielt godt.
Ingredienser
3 egg
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g smeltet smør
Fyll:
200g bær
1ts malt kanel
1 ts hvetemel
Pynt:
100 g bær
1 l vaniljeis
Fremgangsmåte bringebærkake
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn vaniljesukker. Bland inn mel og bakepulver vekselvis med smeltet avkjølt smør. Vend bærene i kanel og hvetemel og vend dem forsiktig inn i røren. Ha det i en smurt og strødd paiform. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 40 min. Kaken er best om den serveres lun med friske bær og vaniljeis.
Denne kaken lagde jeg først tilbake i 2002. Det har kommet mange varianter siden, men en klassisk bringebærkake går til så mangt og er frisk og fin. Om du har tips til forandringer eller andre varianter, er det bare å sende oss en epost. Så skal jeg teste den ut og legge ut bilder av nettopp din bringebærkake.
Ønsker du å lese mer om bringebær kan du lese det her.