Bringebærmousse med litchi

6 personer

1 boks hermetisk litchi (400g)
Bringebærmousse:
3 gelatinplater
220 g bringebær, fryst og tint
1 ¼ dl kremfløte
60 g eggehvite
60 g sukker
Bringebærmousse:
3 gelatinplater
220 g bringebær, fryst og tint
1 ¼ dl kremfløte
60 g eggehvite
60 g sukker

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i minimum 5 minutter. Ha bringebærene i en matprosessor og la purè av dem. Press pureen gjennom en sikt for å få bort steinene. Du skal nå ha ca. 1 ¼ dl purè.

Varm halvparten av bringebærpureen i en kjele. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme pureen. Bland godt. Tilsett resten av pureen og rør det godt sammen. Ha pureen i en bolle og la den stå i romtemperatur til den blir kald.

Pisk marengs av eggehvite og halvparten av sukkeret. Når pureen er kald, piskes den inn i marengsen med en håndvisp. Lag krem av kremfløten og resten av sukkeret, og bland det inn i bringebærmoussen i to omganger med en slikkepott.

Grovhakk lichien og legg den nederst i glassene. Strø eventuelt på litt søt brødkrumme, som en sommerlig og eksotisk variant av tilslørte bondepiker. Fyll moussen i glassene og sett til avkjøling. Server med marshmallows og bringebær.